Stiri ale blogului

- Articolul zilei ( 3-28-2012 ) este
"Capitolul 1 - Asia - Coreea part 1 - Coreea de Nord"

- Gadget " Donatie prin Paypal "

luni, 2 aprilie 2012

Capitolul 1 - Asia - Coreea part 1 - Coreea de Nord

-Inceput-

Coreea de Nord, oficial denumită Republica Populară Democrată Coreeană, este un stat în partea de nord a peninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei. Ea este vecină cu China (1.416 km de frontieră comună) și Rusia la nord (19 km de frontieră), iar în sud cu Coreea de Sud (238 km de frontieră). Această ultimă frontieră este constituită în zona demilitarizată, care este în realitate foarte puternic militarizată, fiind supravegheată de peste un milion de soldați. Japonia, vecinul maritim al Coreei, nu are frontieră terestră cu ea, dar sunt despărțite de Marea Japoniei.
Partidul Muncitorilor din Coreea este la putere din 1948. Kim Jong-il a fost Secretar General al partidului și liderul suprem al țării.

Istorie


Conform constituției, Coreea de Nord este o republică socialistă, dar mulți o consideră o dictatură absolută de tip stalinist,unde Kim Ir-sen a înlocuit marxismul cu ideologia juche.
Aparatul de stat este dominat în totalitate de către Partidul Muncii din Coreea, al cărui rol conducător este ancorat în constituție. Există și două partide minore, aceste trei partide fiind unite în Frontul Democratic pentru Reunirea Patriei. Organul suprem de stat este parlamentul, a cărui membrii se aleg pe o perioadă de 5 ani. Parlamentul se întrunește în plen doar odată sau de două ori pe an, în restul timpului țara fiind condusă de prezidiul parlamentului. Președintele prezidiului, în momentul de față (2010) Kim Yong-nam, este teoretic conducătorul statului.
Mai există și Comitetul Național de Apărare (condus de Kim Jong-il), care se ocupă de politica externă și de forțele armate.
Funcțiile publice sunt ocupate, după cum scrie în constituție, conform centralismului democratic. La alegeri, candidații unici, toți susținuți de către partid, sunt de obicei aleși cu 100% din voturi, cu o participare la vot practic tot de 100%.
De la moartea lui Kim Ir-sen, postul de președinte de stat nu a mai fost ocupat, Kim Ir-sen fiind acum Președinte etern.
Văzută din Occident, Coreea de Nord este „cea mai pură formă de totalitarism pe care mintea umană a inventat-o vreodată. Statul este caracterizat de un cult al personalității cvasireligios, o politică oficială de o xenofobie feroce, și prezența unui sistem de lagăre de concentrare. Există raporturi credibile despre experimente chimice făcute pe prizonieri politici.


Geografie


Lacul Ch'ŏnji pe Paektusan, cel mai înalt punct din Coreea de Nord
Coreea de Nord ocupă partea de nord a Peninsulei Coreene și este situată între 37° și 43° latitudine nordică și între 124° și 131° longitudine estică. Ea se întinde pe o suprafață de 120.540 kilometri pătrați. Coreea de Nord are frontiere terestre cu Republica Populară Chineză și Rusia la nord, iar în sud Zona Demilitarizată Coreeană formează granița cu Coreea de Sud. La vest sunt Marea Galbenă și Golful Coreei, iar la est se afla Japonia dincolo de Marea Japoniei. Relieful țării este alpin, format din lanțuri de munți și platouri înalte. Cel mai înalt munte din Coreea de Nord este vârful Paektusan, ce are o înălțime de 2744 de metri. Cel mai lung râu este râul Amnok care se varsă după 790 km în Golful Coreei.
Capitala și cel mai mare oraș este Phenianul. Alte orașe majore sunt Kaesong în partea de sud, Sinuiju în nord-vest, Wonsan și Hamhung în est și Chongjin în nord-est.


Limba

Limba oficială este coreeana.




Religia

Coreea de Nord are o moștenire budistă și confucianistă, precum și o istorie recentă a mișcărilor creștine și a Cheondoismuli („religia Căii Cerești”). Constituția Coreea de Nord permite libertatea religioasă.Marea majoritate a populației nord-coreene poate fi caracterizată ca fiind fără religie. Cu toate acestea, influența culturală a religiilor tradiționale, cum ar fi budismul și confucianismul încă mai influențeză viața spirituală nord-coreeană.
Budiștii din Coreea de Nord au o situație mai bună decât cea a altor grupuri religioase. Creștinii se confruntă cu persecuția din partea autorităților comuniste. Budiștii beneficiază de o finanțare guvernamentală limitată, primită pentru a-și promova religia, deoarece budismul a jucat un rol esențial în cultura și tradiția coreeană.
Potrivit Human Rights Watch în Coreea de Nord nu mai există libertate religioasă, guvernul sponsorizează diferite grupuri religioase doar pentru a crea iluzia de libertate religioasă.

Actualitati

Coreea de Nord continua pregatirile pentru lansarea unei rachete




Pe imagini se poate vedea un radar mobil, esential pentru orice lansare, la capatul unui drum de tara. In plus, apare o antena tip "farfurie", care este probabil un sitem de detectare radar, potrivit analizelor institutului.

Aceste fotografii sunt dovezi noi si importante ca pregatirile Coreei de Nord pentru lansarea de rachete progreseaza potrivit programului, fiind facute din Digital Globe, o companie de fotografii prin satelit.

Phenianul a transmis ca lansarea, programata sa aiba loc intre 12 si 16 aprilie, va lansa un satelit pe orbita, pentru a studia culturile si resursele naturale ale tarii.

Totodata, racheta ar urma sa aduca un omagiu liderului fondator al natiunii, Kim Il Sung, de la a carui nastere se implinesc 100 de ani, pe 15 aprilie.


Imagini din coreea de nord




       Deobicei telefoanele ne sunt luate daca nu ascultam de parinti nu ?
      Astia ce-au mai facut?











         Steagul coreei de nord







Urmatoarele opriri :


-Din restul  Asiei :



  • Coreea ( de sud )


       si


  • Japonia (Part 1 )
  • Japonia (Part 2 ) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu